Aanpassen van uw woning
Wanneer uw huis uw thuis is, dan zult u hier graag willen blijven wonen. Maar wat als u op een bepaald moment te maken krijgt met beperkingen, waardoor u in uw zelfstandigheid begrensd wordt? Dan komt de vraag om de hoek kijken, wat u kunt doen om uw zelfstandigheid te vergroten. Vaak zijn eenvoudige oplossingen toereikend, maar soms is de situatie zeer complex. Ik geef u eerlijk advies over de mogelijkheden en breng deze ook zelf aan. Als blijkt dat in uw situatie verhuizen een betere oplossing is, dan zal dit ook naar voren worden gebracht. Ik lever advies op maat en kan de aanpassingen ook daadwerkelijk voor u verzorgen.

Maatwerk
Woningaanpassingen lijken heel eenvoudig, maar regelmatig komt er veel meer bij kijken dan men van te voren bedenken kan. Zo bepaalt o.a. de plaats van een handgreep of hij adequaat is of niet. Een inloopdouche is heel wenselijk, maar niet als de gehele vloer wordt opgehoogd waardoor u een probleem krijgt bij de entree van de badkamer. 
Woningaanpassingen zijn wel te vergelijken met het aanmeten van een bril. Beide zijn heel individueel. In beide situaties wordt de techniek aangepast aan de mens, met als doel het opheffen van een beperking, rekening houdend met de wensen van de gebruiker.

Woningaanpassingen voor iemand met een beperking is maatwerk. Hierbij vormt het denkwerk vooraf, de basis voor een passende aanpassing.